Murermestervialla tilbygning

Murermestervilla i Brønshøj - tilbygningsprojekt

 

 

 

Scenario.

 

Børnenes fødder lyder som trommestikker hen over terressen på vej mod samling i “naturværkstedet”. Terrassen forbinder mellem det eksisterende “naturværksted” og det nye “skovobservatorium”. Efter samling skal der ledes efter ting i naturen. Da børnene er godt igang med deres undersøgelser i skoven sniger pædagogen sig hen på den bænk som løber hele vejen rundt om huset. Her kan han sidde i formiddagssolen og holde øje med børnene. Efter noget tid samles alle i skovobservatoriet for at se på de ting de har fundet. De tager plads på husets indbyggede bænke i to niveauer og retter opmærksomheden mod Naturvejlederen som gennemgår dagens fund.

 

Omkring frokost ruller en af klyngens minibusser ind på parkeringspladsen. Chaufføren har taget en flok med fra en af klyngens vuggestuer. Det er blæst lidt op og vinden er kold, så det er hyggeligt at krybe sammen i “madpakkehuset”. Børnene sidder helt tæt på bænkene og spiser deres madpakker. De får æg, hvilket får pædagogen til at tænke på at han har set en fuglerede i et træ bag huset. På skift kravler børnene op i husets udsigsttårn ogkigger ud af de små observationsluger. Og ganske rigtigt, der sidder en flok små fugleunger i en trækrone og venter på deres frokost lige foran husets tårn.

 

Inden afgang tilbage mod Vesterbro serveres der brød og frugt. De små gæster fra Vuggestuen for lov til at sidde i huset idag, mens de store børn samles på teressens forkant som danner en stor bænk mellem de to huse.

 

Således blev hus og terrasse anvendt til forskellige formål, ude og inde og oppe og nede, uden at der måtte flyttes rundt på møbler osv. Lige som i et skib tjente husets elementer flere formål end de først antagede.