Produkten

"Produkten"

et alt-muligt værksted til fiskerhus ved Svendborgsund

 

”Produkten” er en garagebygning i tilknytning til et fiskerhus med stråtag og bindingsværk, nær ved Vindeby havn på Tåsinge.


Stedet:


Vindeby forekommer idag meget sammensat. Mange huse bliver bygget med fokus på store vinduespartier og så meget sundkig som muligt, men uden forsåelse for stedets bygningskultur og historie. De nye huse er nok ganske fine at kigge ud af, men i forhold det sine omgivelser nærmest brutale at se på.


I kvarteret mellem Vindeby havn og Vindebyørevej har byen med få undtagelser bevaret sin karakter, med huse, materialer og farver i harmoniske proportioner der understøtter fortællingen og Vindeby som et smukt sted ved Svendborgsund. Det er denne atmosfære dette projektet har til hensigt at understøtte.


Projektet:


Idag er garage/carportparti og husets anneks bygget af gasbeton og x- finerplader og med tagflader med fald i forskellige retninger, hvilket giver et rodet og tilfældigt udtryk. Disse bygninger erstattes af en sammenhængende bygning der finder sin inspiration i gamle bådhuse og fiskerhuse af træ som man stadig ser flere steder ved Svendborgsund. 

Den nye bygning beklædes med vandret klinkebeklædning de første ca. 80 cm over jorden og med lodret en på to beklædning på resten af facaden.

Mod gaden ( Sundvej) etableres  en tofløjet træport med klassisk ”sildebensopbygning”. Bygningen males med en transparant sort træbeskyttelse. Taget beklædes med sorte tagplader i eternit. Mod haven etableres en veranda

( orienteret mod vest) Disse steder fandstes også i de gamle fiskerlejer - det var her fiskerne reperarede garn, rensede deres fisk, bakkede på deres piber og drak øl og brændevin. Denne form for aktiviteter vil også finde sted i disse omgivelse. 

Copyright ©  All Rights Reserved